måndag, juni 22, 2009

Måndag

Idag red jag på banan. Orkade inte byta nosgrimma efter körningen så han fick ha den vanliga. Började iaf rida fram i alla gångarter utan några större krav. När jag började tycka att det var dags för lite arbete kom regnet. Och det var inte lite regn heller. Haha, jag fick typ panik och sprang in i Annelis stall. Så då fick vi vänta en stund tills det hade lugnat ner sig lite.
Sen hoppade jag upp igen och började direkt med att göra ökningar och minskningar i skritten för att få honom att lyssna bra. Blev sedan trav och red den här övningen som jag gillar så mycket:
Jag tror att jag har visat den förr om jag inte minns fel. Men iaf så började jag med att skritta volterna och trava rakorna. På så sätt tappar man inte bjudningen åsså blir han lite mer lyhörd. Kändes jättebra så då körde jag en vända med trav hela vägen. Fick hjälpa honom en hel del i vänstervolterna för att han inte skulle tappa balansen och bara sladda runt volten, men annars var det jättebra. Tyckte han hade väldigt bra takt och form och lyssnade väldigt bra. Sedan gjorde jag samma sak i andra varvet.
När jag var nöjd med det så tog jag en galopp (vänster) och det gick bra, som vanligt. Sänkte huvudet och hade bra takt även där. Provade även en höger galopp men det gick inte. Sedan avslutade jag med lite trav för då var det min kusindotters tur att rida (hon är typ 8 eler nåt). Hon skrittade runt lite och gjorde någon halt åsådär och Mace var som vanligt supersnäll och duktig :D

Efter ridningen så skulle vi testa släppa ihop Mace och Annelis häst. Men njaa, det gick inge vidare. De vände rumporna mot varandra sen flög det bara hästben haha. Kan kanske ha berott på att Annelis pålle var brunstig. Aja, de lyckades då inte få in nån träff på varandra. Men vi tyckte det var lite för riskabelt att ha dem tillsammans om de ska vara sånna. Så då släppte jag Mace till de två pojkarna istället så får han gå där i fortsättningen. Men de hade redan hunnit ändra i rangen osv så det blev lite hästben flygandes där också haha. Crowns lyckades få in en träff på Maces arsle så han linkade lite precis efter. Det såg dock ut som att han slutade ganska snabbt. Men du kan ju iaf kolla imorgon så han inte är väldigt öm/haltar/är svullen på höger lår (höger om man ser bakifrån). Tror dock inte det ska vara någon fara med det där ;)

/Linnea

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar